FM radio

Vi erbjuder lösningar åt alla radiostationer

Den som funderar på att starta en radiostation kan få all tänkbar hjälp från oss. Allt från behovsanalys till drift av hela utsändningskedjan. Vi garanterar hög tillgänglighet, bemanning 24 timmar om dygnet och stor flexibilitet vad gäller att utöka eller förändra programutbud och räckvidd.

Nationell radio

Vi sköter utsändningarna åt Sveriges Radio och Utbildningsradion. Vårt nationella FM-nät omfattar fyra rikstäckande program P1, P2, P3 och P4, samt enstaka lokal sändare i Stockholm och Malmö. Näten är uppbyggda kring våra 54 stora sändarstationer, som kompletteras av 130 mindre sändare för att säkerställa regional uppdelning. Utsändningarna når 99,8% av Sveriges befolkning och 90% av Sveriges yta.

Kommersiell radio

Den kommersiella radion sänder lokalt och samarbetar i nätverk. Idag finns 103 tillstånd fördelade på 52 sändningsområden. Det största nätverket är Bauer Media Group Sverige och det andra är MTG Radio AB.

Teracom har en marknadsandel på cirka 50% av alla utsändningar för kommersiell radio. Vi har nyligen i konkurrensutsatt upphandling tecknat mångåriga avtal med Bauer Media Group Sverige och Norrköping Radio och Co. Det innebär att vår utsändning för kommersiella radion kan sammanfattas enligt nedan: 

  • Bauer Media Group Sverige – Teracom sköter utsändningen av NRJ, Mix Megapol och Vinyl från ett sextiotal sändare över hela landet
  • MTG Radio AB - Teracom sköter utsändningen av Rix FM, Bandit Rock, Lugna Favoriter och Radio1 från ett femtiotal sändare över hela landet
  • Norrköping Radio & Co AB - Teracom sköter utsändningarna av East FM, Rix FM och Bandit Rock från ett tjugotal sändare i Östergötland

På sidan Frekvenstabeller framgår vilka FM-sändare som Teracom ansvarar för.

Närradio

Vi erbjuder även utsändning till närradion. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa till med att sända radio på bästa sätt.