Frekvensförändringar för marksänd tv i Kiruna och Pajala

Viktig information till dig som tittar på TV med egen antenn.

Tisdagen den 5 april genomförs förändringar i det marksända tv-nätet. För ändringarna berör dig som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna från alla sändarstationerna i området, bl a Kiruna Kirunavaara och Pajala.

Under dagen kommer sändarstationerna att byta frekvenskanaler. De kanaler som berörs är fri-tv-kanalerna SVT1, SVT2, SVTB, Kunskapskanalen, SVT24, TV4 och TV6 men även en del betal-tv-kanaler.

Det innebär att du kommer att få kortare sändningsuppehåll mellan kl 10.00 – 18.00.

För att hitta de nya frekvenskanalerna behöver du göra en kanalsökning/ominstallation av din tv-mottagare efter kl 18.00 den 5 april. Det gör du enkelt med  fjärrkontrollen till din digitalbox eller tv.

Bakgrunden till förändringen är ett regeringsbeslut om att frigöra den så kallade 700 MHz- bandet, till andra tjänster än marksänd tv.

Mer information hittar du på sidan om kundtjänst

För att få tillgång till alla kanaler, kontakta betal-tv-operatören Boxer

700 MHz-utrymningen och Regionala frekvensändringar

Vid varje regional frekvensomläggning byter 20 betal-tv-kanaler utsändningsteknik till DVB-T2/MPEG4.

Det innebär att hushållen behöver vara utrustade med en digitalbox/tv med stöd för DVB-T2/MPEG4 för att kunna fortsätta titta på nedanstående programtjänster efter omläggningen:

Om frekvensomläggningen 2019

Nu påbörjar Teracom nästa fas i frekvensomläggningen i tv-nätet i Sydvästra Sverige, med anledning av koordinationsarbetet med våra grannländer

Frekvensförändringar- Så här påverkas tittarna

Frekvensarbetet innebär att vi måste byta viss utrustning på sändarstationerna. Den dag då frekvensomläggningen genomförs kommer det att vara kortare eller längre sändningsuppehåll.

700-bandet frekvensändringar 2019 tidplan och etapper

Här hittar du tidplan och etapper för 2019 angående frekvensändringen