Ny utsändningsteknik för TV Finland från 31 oktober

Tisdagen den 31 oktober genomför Teracom en omfattande frekvensomläggning från sändare i Stockholmsområdet. Hushåll som tar emot tv med egen antenn via det digitala marknätet påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

Tisdagen den 31 oktober är det dags för Stockholmsområdet att genomföra frekvensförändringar för tv. Under dagen mellan klockan 10 och 18 kommer det vara avbrott och störningar i tv-sändningarna. Boende i kommuner och orter över hela länet, från Norrtälje till Södertälje påverkas av arbete.

TV Finland byter i samband med detta från MPEG-2 till kodningstekniken MPEG-4. Det betyder att tittare som vill se den kanalen behöver utrustning som stöder MPEG-4 efter 31 oktober.

Stockholm med omnejd är det sista området i en omfattande frekvensomläggning som påbörjades i norra Sverige i mars 2016. I och med detta är 700 MHz-bandet tillgängligt för annan användning än tv-sändningar, till exempel säker mobil kommunikation för blåljusmyndigheter och ökad kapacitet för mobilt bredband.

Finsk version om att TV-Finland byter sändningsteknik hittar du här