Ny mast ger fullgod tv-täckning i Boråsområdet

Idag tar Teracom en ny 90-metersmast i drift och uppnår därmed fullgod hushållstäckning för fri-tv-kanalerna SVT, TV4 och TV6. Den nya masten når cirka 90 procent av Boxers kunder. Dock kan vissa tittare behöva rikta om sin tv-antenn för att få mottagning.

Efter masthaveriet i Häglared under förra veckan sänder Teracom tv via en temporär mastbil som når 57 procent av den fallna mastens ursprungliga täckning. Nu ersätts mastbilen av en ny 90-metersmast.

Den nya masten använder sig av en speciell tv-utsändningsteknik för att maximera räckvidden och kompensera för den lägre masthöjden.

Tv-signalerna når nu fullgod täckning med fri-tv-kanalerna (SVT, TV4 och TV6) via överlappning från närliggande master. Dock kan vissa tv-tittare behöva rikta om sina tv-antenner mot en annan mast för att få mottagning igen.

90 procent av de tv-tittare som ursprungligen tog emot tv-sändningarna från den fallna masten får automatiskt tillbaka fri-tv-kanalerna.

– Det tog oss mindre än två dygn att få upp samtliga tjänster efter haveriet och nu, drygt en vecka senare, når våra tv- och radiosändningar nästintill 100 procent av hushållen i det drabbade området. Det är mycket glädjande både för oss, våra kunder och inte minst alla radiolyssnare och tv-tittare, säger Johnny Svedberg, VD Teracom Sverige

Boxers kunder får tillgång till samtliga kanaler i sitt utbud. De kommer dock att behöva göra en kanalsökning för att få tillgång till vissa kanaler och en del av kunderna kommer att behöva uppdatera sin utrustning till en hårdvara som stödjer en modernare utsändningsteknik, DVB-T2, för att kunna se alla sina kanaler.

När signalerna går igång kommer samtliga Boxers tittare även få fri tillgång till C Mores utbud under några veckors tid.