Avbrott på samtliga tv-kanaler i Skåne och Blekinge 17 oktober

12-10-2017 09:48:31

Tisdagen den 17 oktober genomför Teracom en omfattande frekvensomläggning från sändare i Skåne och Blekinge. Hushåll som tar emot tv med egen antenn via det digitala marknätet påverkas av förändringarna.

Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

Tisdagen den 17 oktober är det dags för Skåne och Blekinge att genomföra frekvensförändringar för tv. Under dagen mellan klockan 10 och 18 kommer det vara avbrott och störningar i tv-sändningarna. Kommuner och orter som påverkas är bland annat Malmö, Helsingborg, Landskrona, Eslöv, Kristianstad, Trelleborg, Ystad, Simrishamn, Hässleholm, Ängelholm, Örkelljunga, Osby, Perstorp, Karlskrona, Karlshamn, Sölvesborg, Östra Göinge, Tingsryd, Olofström och en rad andra kommuner och orter i båda länen.

Berör alla hushåll med tv-antenn

Frekvensomläggningen berör alla hushåll som tar emot tv via marknätet med en vanlig tv-antenn. Det gäller både de som enbart tittar på fri-tv-kanaler och de som har betal-tv-abonnemang via Boxer.

Om man bor i ett flerfamiljshus och har kabel-tv, tittar via satellit eller iptv berörs inte det enskilda hushållet.

Däremot måste fastighetsägare, eller den som ansvarar för fastighetens tv-nät och som nyttjar marknätets tv-signaler, ändra i mottagningscentralen så att marknätets programutbud kan tas emot efter frekvensomläggningen.

- Det är ett relativt stort område med många hushåll som tar emot tv via marknätet. Vi är dock väl förbereda och kommer gör allt vi kan för att det ska ske så enkelt och smidigt som möjligt för alla tittare, säger Marcus Hartmann, kommunikationschef Teracom AB.