Omfattande frekvensförändringar runt bland annat Mora, Rättvik och Älvdalen

Tisdagen den 25 oktober genomför Teracom en mycket omfattande frekvensomläggning runt omkring Mora, Rättvik, Älvdalen, Orsa och Malung. Arbetet beräknas pågå hela dagen, mellan klockan 10 och 18.

Teracom AB genomför en frekvensomläggning i marknätet för att frigöra det så kallade 700 MHz-bandet, och för att säkerställa att tittarna ska få samma utbud som idag.

Arbetet, som inleddes i mars 2016 och kommer att pågå till och med våren 2017, innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet ska bytas.

Tisdagen den 25 oktober är det dags för områdena runt omkring Mora, Rättvik, Älvdalen, Orsa och Malung att genomföra frekvensförändringar för tv. Under arbetet mellan klockan 10 och 18 kan det vara störningar och uppehåll i tv-sändningarna.

- Det är ett stort område med många hushåll som tar emot tv via marknätet. Vi är dock väl förbereda och kommer gör allt vi kan för att det ska ske så enkelt och smidigt som möjligt för alla tittare, säger Marcus Hartmann presschef Teracom AB.

- Det känns bra att vi kan säkerställa att tittarna får tillgång till lika många tv-kanaler även efter frekvensomläggningen, fortsätter Marcus Hartmann.

Presskontakt

Åsa Ragnar,
Kommunikations- och HR-direktör Teracom AB, asa.ragnar@teracomboxer.com
08 – 555 421 55