Omfattande frekvensförändringar runt Norrköping, Västervik, Gotland och norra Öland

Tisdagen den 22 november, genomför Teracom en mycket omfattande frekvensomläggning runtomkring Norrköping, Västervik, Gotland och norra Öland.

Även boende i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, Söderköping, Valdemarsvik, Vingåker, Hultsfred, Oskarshamn och Vimmerby påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

Teracom AB genomför en frekvensomläggning i marknätet för att frigöra det så kallade 700 MHz-bandet, och för att säkerställa att tittarna ska få samma utbud som idag. Arbetet, som inleddes i mars 2016 innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet kommer bytas, och därför behöver tittare som tar emot tv-sändningar via egen antenn göra en kanalsökning efter klockan 18.

'Tisdagen den 22 november är det dags för områdena runt omkring Norrköping, Västervik, Gotland och norra Öland att genomföra frekvensförändringar för tv. Under arbetet mellan klockan 10 och 18 kommer det vara störningar och uppehåll i tv-sändningarna.

- Det är ett stort område med många hushåll som tar emot tv via marknätet. Vi är dock väl förbereda och kommer gör allt vi kan för att det ska ske så enkelt och smidigt som möjligt för alla tittare, säger Marcus Hartmann presschef Teracom AB.

- Det känns bra att vi kan säkerställa att tittarna får tillgång till lika många tv-kanaler även efter frekvensomläggningen, fortsätter Marcus Hartmann.