Omfattande frekvensförändringar runt Umeå och Skellefteå

Teracom kommer genomföra en mycket omfattande frekvensomläggning runtomkring Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln, Vännäs samt Skellefteå.

Tisdagen den 13 september kommer det vara medarbetare från Teracom ute i fält, och arbeta i flera stationer. Ett arbete som beräknas ta hela dagen.

Teracom AB genomför en frekvensomläggning i marknätet för att frigöra det så kallade 700 MHz-bandet, och för att säkerställa att tittarna ska få samma utbud som idag. Arbetet, som inleddes i mars 2016 och kommer att pågå till och med våren 2017, innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet ska bytas.

Tisdagen den 13 september är det dags för områdena runt omkring Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln, Vännäs samt Skellefteå att genomföra frekvensförändringar för tv. Det är den största omläggningen under hela arbetet, räknat i antal stationer där det krävs att personal arbetar.

Under arbetet mellan klockan 10 och 18 kan det vara störningar och uppehåll i tv-sändningarna.

- Det är ett stort område med många hushåll som tar emot tv via marknätet. Vi är dock väl förbereda och kommer gör allt vi kan för att det ska ske så enkelt och smidigt som möjligt för alla tittare, säger Marcus Hartmann presschef Teracom Boxer Group

- Det känns bra att vi kan säkerställa att tittarna får tillgång till lika många tv-kanaler även efter frekvensomläggningen, fortsätter Marcus Hartmann.