Frekvensförändringar för tv-sändningar i Göteborg

Tisdagen den 6 december, genomför Teracom en omfattande frekvensomläggning från sändaren i Göteborg/Brudaremossen. Boende runtomkring Göteborg som tar emot tv via det digitala marknätet påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

Teracom AB genomför en frekvensomläggning i marknätet för att frigöra det så kallade 700 MHz-bandet, och för att säkerställa att tittarna ska få samma utbud som idag.

Arbetet, som inleddes i mars 2016 innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet kommer bytas, och därför behöver tittare som tar emot tv-sändningar via det digitala marknätet med egen antenn göra en kanalsökning efter klockan 18.

Tisdagen den 6 december är det dags för områdena runt omkring Göteborg att genomföra frekvensförändringar för tv. Under arbetet mellan klockan 10 och 18 kommer det vara störningar och uppehåll i tv-sändningarna.

- Det är ett stort område med många hushåll som tar emot tv via marknätet. Vi är dock väl förbereda och kommer gör allt vi kan för att det ska ske så enkelt och smidigt som möjligt för alla tittare, säger Marcus Hartmann presschef Teracom AB.

- Det känns bra att vi kan säkerställa att tittarna får tillgång till lika många tv-kanaler även efter frekvensomläggningen, fortsätter Marcus Hartmann.