Förbättrad FM-mottagning för Sveriges Radio i Hagfors

Den 11 september startar Teracom utsändningar av Sveriges Radios programkanaler P1, P2 och P3 i Hagfors. Syftet är att förbättra befintlig mottagning och kvalitet med nya frekvenser och nya sändare. Cirka 10 000 personer i Hagforstrakten kommer därmed få bättre mottagningsmöjligheter, i såväl vardag som vid kriser.

I samband med kontinuerlig översyn av sändarnätet för FM-radio har Teracom föreslagit och Sveriges Radio beställt en utökning med nya sändare för kanalerna P1-P3 i Hagfors Värmullsåsen. Sedan tidigare sänder P4 Värmland från denna mast som nu alltså ökas med ytterligare tre kanaler. De tekniska förutsättningarna för utökningen finns i frekvenstillståndet utfärdat av Post- och Telestyrelsen. 

Sveriges Radio är en viktig del av samhällets krisberedskap och kanalerna P1, P2, P3 och P4 ska nå ut 99,8% av befolkningen. Förbättringen innebär att cirka 10 000 personer ges möjlighet till bättre mottagning av Sveriges Radios kanaler P1-P3.

- Teracom arbetar ständigt tillsammans med Sveriges Radio för att förbättra FM-sändarnätet på ett sådant sätt att det kommer radiolyssnarna till del, säger Per Borgå produktchef radio på Teracom.

De nya frekvenserna i Hagforsområdet är;

97,9 MHz för P1

102,1 MHz för P2

106,9 MHz för P3

Sedan tidigare finns

105,0 MHz för P4 Värmland.

På Teracoms hemsida kan du ange din adress och se om du nås av sändningarna från de nya sändarna, vilka frekvenser som rekommenderas för bästa mottagning och annan information för att få bästa möjliga mottagning. https://www.teracom.se/privat/radio/