Förbättrad FM-mottagning för Sveriges Radio i Avesta

19-06-2018 10:51:48

Från och med den 21 juni startar Teracom utsändningar av Sveriges Radios programkanaler P1, P2, P3 och P4 Dalarna från en kompletterande mast i Avesta.

Syftet är att förbättra befintlig mottagning och kvalitet med nya frekvenser och sändare. Cirka 26 000 invånare runt Avesta kommer därmed få bättre mottagningsmöjligheter.

I samband med installationen av sändarna i Avesta/Krylbo har en rad arbeten gjort för att säkerställa en hög robusthet, samt minimera risken för avbrott. Sveriges Radios P4 är en viktig del av samhällets krisberedskap och är den som ska nå ut med information vid kriser som exempelvis bränder, översvämningar och andra allvarliga incidenter. Sveriges Radio ska nå 99,8% av befolkningen, för P4 Dalarna innebär det att de når ut till 280 000 invånare.

- Teracom arbetar ständigt tillsammans med Sveriges Radio för att förbättra FM-sändarnätet på ett sådant sätt att det kommer radiolyssnarna till del, säger Mårten Tiger kundansvarig för Sveriges Radio på Teracom.

De nya frekvenserna i Avestaområdet är; • 87.7 MHz för P1 • 91.3 MHz för P2 • 96.4 MHz för P3 • 98.8 MHz för P4 Dalarna.

På Teracoms hemsida kan du ange din adress och se om du nås av sändningarna från de nya sändarna, vilka frekvenser som rekommenderas för bästa mottagning och annan information för att få bästa möjliga mottagning.

Mer information hittar du på sidorna om radio