Antennbyte på storstationen Sunne/Blåbärskullen

Under tiden 31 augusti – 16 september genomför Teracom AB ett omfattande underhållsarbete på storstationen i Sunne/Blåbärskullen.

Under arbetets gång kommer antennen högst upp i masten att bytas med hjälp av helikopter.

Under den perioden kommer alla tv-sändningar att gå med reducerad effekt. Under dagtid kommer det även att vara kortare sändningsuppehåll. För de som tittar på tv med egen antenn och tar in sändningarna via Sunne/Blåbärskullen kan det komma att bli störningar. Även underliggande sändare kommer att påverkas, se listan nedan

- Den fyra ton tunga toppspiran på Sunne/Blåbärskulle storstation är 30 år gammal och måste därför bytas ut så att Teracom även i framtiden ska kunna garantera hög driftsäkerhet och kvalitet för tv-sändningarna, säger Marcus Hartmann presschef Teracom Boxer Group

Den mest spektakulära delen av arbetet kommer att ske den 5 september, när den gamla antennen lyfts av och den nya lyfts på med helikopter. Mer information och särskild pressinbjudan kommer att skickas ut inför det arbetet.

Övriga sändare som kan påverkas:

Bjurberget/Hemtjärn, Bogranen, Fredros, Gräsmark, Gunnarsskog, Hovfjället, Häljesboda, Höljes, Lekvattnet, Åmotfors och Östmark.

Privatpersoner som tittar på tv via marknätet hittar mer information om tv-mottagning och störningar på sidan Privat.

Presskontakt

Marcus Hartmann, presschef Teracom Boxer Group

Kontakt vid frågor om störningar:

Teracom Kundtjänst, 0771-91 00 85