Ledaren

En aktuell fråga som vi på Teracom funderar mycket kring och arbetar konkret med är utrymningen av 700 MHz-bandet.

Frihet med övervakning?

Fängelser, totalitära stater och dystopier. Kulturellt sett står ordet övervakning i kontrast till vårt kanske vackraste ord: frihet. Vi har låtit tre personer berätta om deras syn på övervakning.

Spaningar från Radiodagen 2015

På Radiodagen träffas radiobranschen för att höra föredrag på dagen och dela ut priser på kvällen. Här sammanfattar Per Borgå, produktchef radio på Teracom, sina intryck.

Grundkurs i mastkunskap

De högsta masterna är ungefär lika höga som Turning Torso och Kaknästornet staplade på varandra. Teracoms 54 mastjättar är ryggraden i det radionät som når 99,8 procent av befolkningen.

Dags för mastinspektion!

För att garantera säkerhet och driftsäkerhet genomför Teracom regelbundna inspektioner av alla sina master.

Klimatet – vad sliter på masten?

Salt luft, åska, is och vinterstormar. De är det som sliter hårdast på masterna och skapar de största utmaningarna för Teracom.

Antennbyte på 200-meters höjd

Ett tv-antennbyte kan låta odramatiskt för gemene man. Men om antennen väger fyra ton och sitter i toppen av en 225 meter hög mast, krävs extraordinära insatser. Följ med på antennbyte i Vedyxa.

Komplex migration från 700 MHz-bandet

Idag använder Teracom frekvenser på det så kallade 700-bandet, 694–790 MHz, för att sända marksänd tv. Enligt ett regeringsbeslut ska dessa frekvenser frigöras till 31 mars 2017 för annan användning.

Net1 satsar på stor och säker räckvidd

De går mot strömmen och satsar helhjärtat på landsbygden. Deras nät når 99,8 procent av Sveriges befolkning och blir nu snabbare med utbyggd LTE-teknik. Det ger dem en unik marknadsposition.

Kaknäs – The one stop shop

När Olof Palme invigde Kaknästornet 1967 var byggnaden dimensionerad för en ensam, analog, svartvit kanal. Idag är Kaknäs en one-stop shop för alla som vill sända tv och nå ut med sina program.

Mattesnillet som blev samhällssäkrare

Hon är chefen som började sin bana som programmerare och inte kan tänka sig att skaffa Facebook. Möt Lena Nyberg, Teracom Boxer Groups nya Chief Security Officer.

Panelen

Vad är på gång? Hur påverkas branschen? Vad önskar du fick större utrymme? Teracoms panel resonerar kring stora och små frågor som sällan har enkla svar.