MTG Radio har utökat sitt stall med tre nya tillstånd. Sedan i maj är radiokanalerna igång med både nytt och gammalt. Christer Modig, VP Radio, MTG Sverige, berättar mer.

Vad har ni gjort med era tre nya frekvenstillstånd?

– Den 2 maj startade vi den nya kanalen Star FM på 107,1 i Stockholm och 104,8 i Göteborg. Samma dag relanserade vi också Power Hit Radio på 105,9 i Stockholm.

Vad erbjuder ni lyssnarna?

– På Star FM ligger fokus på musik från 80-talet. Med Power Hit Radio satsar vi på aktuell musik som passar i en storstad som Stockholm, och målgruppen 18–34 år. Det är en riktig hitstation.

Vad betyder tillskotten för MTG?

– För oss betyder det större marknadsandelar i både Stockholm och Göteborg, de två viktigaste marknaderna i Sverige. De ligger på mycket bra frekvenser, vilket gör det möjligt för oss att locka fler lyssnare från närliggande kanaler.

– Genom Star FM får vi en kompletterande kanal som vänder sig till äldre lyssnare, 35–54 år, vilket vi har saknat i vår portfölj. Det är en målgrupp som lyssnar mycket och länge på radio.   Hur ser du på framtiden i och med utvecklingen av podcasts och Spotify?

– Under 80-talet var den amerikanska branschen i gungning för att man trodde att kassettbandet skulle påverka skivförsäljning och radiolyssning. Men så blev det inte. I dag är Spotify den nya skivaffären och poddar är nästan uteslutande talat innehåll inom specifika ämnen. Radion ger så mycket mer; den skapar en relation med lyssnaren och erbjuder ett innehåll som är här och nu. Räckviddsmedia, som radion, där du når stora grupper, är fortfarande enormt viktig. Radio som annonsmedium ökade med över sju procent förra året.

MTG Radio har lyckats vända en förlust. Vad har ni gjort?

– Vi har gjort en omorganisation och lagt ner Radio1 och försöken med lokala nyhetssändningar. Sedan gäller det alltid att jobba långsiktigt. Där har bland annat Teracom varit till stor hjälp med att förbättra våra nuvarande tillstånd genom ökad täckning och bättre hörbarhet. Vi jobbar också hårt på att hitta mer frekvensutrymme till fler kanaler.