Lösningar

Det är lätt hänt att man missar eller glömmer bort något när man ska upphandla en ny lösning. Vi delar här med oss av konkreta exempel på hur vi hjälpt andra organisationer och företag samt tagit fram checklistor och guider som vi tror kommer att vara till hjälp.

Livsviktiga förbindelser

Säkerheten stod högst upp på kravlistan när Landstinget i Värmland skulle upphandla den sekundära förbindelsen mellan sjukhusen i länet.

Beredskapsförmåga under extrema förhållanden - branden i Sala

Västmanland drabbades 2014 av den största skogsbranden på över 50 år. Vilka faktorer är avgörande för beredskapsförmågan? Och hur arbetar man för att vara redo om det värsta händer?

Accessmetod Radiolänk

Bygg ett robust förbindelsenät med radiolänk och fiber

Fem frågor du bör ställa innan du köper förbindelser

Om du har koll på de fem viktigaste frågorna innan du påbörjar din upphandling av förbindelser har du bättre förutsättningar att skapa ett robust och säkert nät anpassat efter ditt företags behov.

En helhetsleverantör eller många små?

Lönar det sig att analysera marknaden för att hitta de billigaste eller bästa underleverantörerna? Eller finns det fördelar med att låta en beprövad aktör ta ett helhetsansvar?

Net1 satsar på stor och säker räckvidd

De går mot strömmen och satsar helhjärtat på landsbygden. Deras nät når 99,8 procent av Sveriges befolkning och blir nu snabbare med utbyggd LTE-teknik. Det ger dem en unik marknadsposition.

Kaknäs – The one stop shop

När Olof Palme invigde Kaknästornet 1967 var byggnaden dimensionerad för en ensam, analog, svartvit kanal. Idag är Kaknäs en one-stop shop för alla som vill sända tv och nå ut med sina program.

Det våras för satellitbranschen.

Istället för att ta trafik till fibernät ökar kapacitetsutnyttjandet via satellit. Håkan Sjödin, vd för satellitbolaget SES Astra AB, med ansvar för Norden, Baltikum och Östeuropa, förklarar hur det h...