Pressmeddelanden

Här publiceras de senaste pressmeddelandena

 

Omfattande frekvensförändringar för tv-sändningar i Värmland

4/20/2017

Tisdagen den 25 april, genomför Teracom en omfattande frekvensomläggning från sändare i bland annat Karlstad, Sunne, Kristinehamn, Arvika och Filipstad. Boende i hela Värmland som tar emot tv via det digitala marknätet påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

 • 700
 • tv i marknätet

Teracom tecknar samarbetsavtal med 24 Solutions

4/6/2017

Teracom och 24 Solutions har tecknat ett flerårigt avtal om inplacering i Teracoms datacenter i Kaknästornet och inleder ett samarbete för att kunna erbjuda tjänster till nya kundsegment. Inplaceringen är en delleverans av en större totallösning som även innefattar transmissionstjänster

 • kaknästornet

Frekvensförändringar i Nynäshamn den 5 april

4/5/2017

Under onsdagen den 5 april genomförde Teracom AB frekvensförändringar som påverkar tittare som tar emot tv från sändaren Vattentornet i Nynäshamn. Efter arbetet kan tittarna behöva göra en kanalsökning för att få tillbaka sina kanaler. Förändringarna är att Nät2 byter från Kanal 22 till Kanal 58, och Nät3 från kanal 31 till Kanal 60.

Frekvensändringar för marksänd tv i Kristinehamn

3/24/2017

Måndagen den 27 mars genomförs förändringar i det marksända tv-nätet. Förändringarna berör de som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna från sändarstationen Kristinehamn/Utsiktsberget. För att förbättra mottagningen av marksänd tv för de boende i Kristinehamn byter sändarnät 1 frekvens från nuvarande kanalplats 31 till kanalplats 21.

​World Radio Day 2017 - Kaknästornet tänds i blått

2/13/2017

Måndagen den 13:e februari står radion i fokus över hela världen. Mediet, som varje dag lockar 7 av 10 svenskar till lyssning, uppmärksammas av UNESCO genom firandet av World Radio Day. På Teracom jobbar vi med radio varje dag, och den 13 februari firar vi med att tända Kaknästornet i blått.

 • kaknästornet
 • radio

Frekvensförändringar för tv-sändningar runt Trollhättan, Uddevalla och Bäckefors

12/9/2016

​Tisdagen den 13 december, genomför Teracom en omfattande frekvensomläggning från sändarna i Trollhättan, Bäckefors och Uddevalla. Boende i området som tar emot tv via det digitala marknätet påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

 • 700
 • tv i marknätet

Frekvensförändringar för tv-sändningar i Göteborg

12/2/2016

Tisdagen den 6 december, genomför Teracom en omfattande frekvensomläggning från sändaren i Göteborg/Brudaremossen. Boende runtomkring Göteborg som tar emot tv via det digitala marknätet påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

 • 700
 • tv i marknätet

Teracom Boxer Group byter namn till Teracom Group

12/1/2016

På en extra bolagsstämma idag beslutade Teracom Boxer Groups ägare att byta namn på bolaget till Teracom Group. Bakgrunden till bytet är att koncernen tidigare i år sålde bolaget Boxer tv-access AB till Com Hem AB.

Frekvensändring påverkar boende i områden runt Gnesta och Trosa

11/28/2016

Tisdagen den 29 november kommer Teracom att göra en frekvensändring på sändarstationen Mölnbo/Tallstugan. Ändringen gäller för SVTs kanaler och påverkar främst boende i Gnesta/Trosa-området. Ändringen är från frekvenskanal 47 till 49.

 • 700
 • tv i marknätet

Omfattande frekvensförändringar runt Norrköping, Västervik, Gotland och norra Öland

11/18/2016

Tisdagen den 22 november, genomför Teracom en mycket omfattande frekvensomläggning runtomkring Norrköping, Västervik, Gotland och norra Öland. Även boende i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, Söderköping, Valdemarsvik, Vingåker, Hultsfred, Oskarshamn och Vimmerby påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

 • 700
 • tv i marknätet

Omfattande frekvensförändringar runt Gävle, Uppsala och Östhammar

11/7/2016

Imorgon, tisdagen den 8 november, genomför Teracom en mycket omfattande frekvensomläggning runtomkring Gävle, Uppsala och Östhammar. Även boende i Hofors, Ockelbo, Sandviken, Älvkarleby, Norrtälje, Tierp, och Knivsta påverkas av förändringarna Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

Omfattande frekvensförändringar runt bland annat Mora, Rättvik och Älvdalen

10/24/2016

​Tisdagen den 25 oktober genomför Teracom en mycket omfattande frekvensomläggning runt omkring Mora, Rättvik, Älvdalen, Orsa och Malung. Arbetet beräknas pågå hela dagen, mellan klockan 10 och 18.

Nya hinderljus på Kaknästornet

10/14/2016

Kanske har du märkt att hinderljusen på Kaknästornet ser annorlunda ut sedan någon dag. Du behöver inte vara orolig, förändringen är helt i sin ordning och numer anpassas ljusstyrkan efter hur mörkt eller ljust det är runtomkring. De nya hinderljusen är dessutom energieffektiva LED-lampor.

 • kaknästornet
 • radio
 • tv i marknätet

Omfattande frekvensförändringar runt Östersund och Ånge

10/14/2016

Teracom AB genomför en frekvensomläggning i marknätet för att frigöra det så kallade 700 MHz-bandet, och för att säkerställa att tittarna ska få samma utbud som idag. Arbetet, som inleddes i mars 2016 och kommer att pågå till och med våren 2017, innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet ska bytas. Tisdagen den 18 oktober är det dags för området runt Östersund och Ånge.

 • 700
 • tv i marknätet

Teracom tecknar avtal med Arbetsförmedlingen

10/14/2016

​Teracom har tecknat ett flerårigt avtal med Arbetsförmedlingen om tjänsten Datacenter. Sedan Teracom började erbjuda Datacenter i sina anläggningar runt om i hela landet har intresset varit stort. De är alla utrustade med både krafttillgångar och fiberaccesser säkrade för att klara de allra tuffaste kraven på redundans och tillgänglighet.

Frekvensförändringar för marksänd tv i bland annat Härjedalen, Hudiksvall, Bollnäs och Söderhamn

10/3/2016

Tisdagen den 4 oktober genomförs förändringar i det marksända tv-nätet. Förändringarna berör dig som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna från någon av sändarstationerna i området, bl a Sveg Brickan, Hudiksvall Forsa och Bollnäs. Påverkar Härjedalen, Hudiksvall, Nordanstig, Bollnäs, Ljusdal, Ovanåker och Söderhamn.

 • 700
 • tv i marknätet

Einar Mattsson väljer Teracom för öppet fibernät till sina hyresgäster

9/30/2016

Einar Mattsson och Teracom startar samarbete kring ett nytt, öppet fiberbaserat nät där Teracom blir ny kommunikationsoperatör. Einar Mattsson är Stockholms största privata bostadsfastighetsägare med 5000 lägenheter samt förvaltar även 10 000 bostäder åt andra fastighetsägare. Därutöver ska Einar Mattsson uppföra 4000 bostäder inom den kommande tioårsperioden i egen regi.

Omfattande frekvensförändringar runt Strömsund, Dorotea och Vilhelmina

9/26/2016

Tisdagen den 27 september genomförs förändringar i det marksända tv-nätet. Förändringarna berör dig som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna från någon av sändarstationerna i området, bland annat sändarstationen i Tåsjö.

 • 700
 • tv i marknätet

Prestigefylld internationell utmärkelse till Teracoms Erik Stare

9/26/2016

Teracoms Erik Stare, med medförfattarna Jordi Giménez och Peter Klenner, har tilldelats utmärkelsen ”Best Conference Paper Award” för sin artikel ”WiB – A New System Concept for Digital Terrestrial Television” vid IBC-mässan i Amsterdam.

Omfattande frekvensförändringar runt Umeå och Skellefteå

9/12/2016

Imorgon den, tisdagen den 13 september, genomför Teracom en mycket omfattande frekvensomläggning runtomkring Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln, Vännäs samt Skellefteå. Under dagen kommer det vara medarbetare från Teracom ute i fält, de kommer att arbeta i flera sändarstationer. Ett arbete som beräknas pågå mellan kl 10 och 18.

Antennbytet i Sunne/Blåbärskullen; Helikopterlyftet genomförs på måndag

9/1/2016

På måndag den 5 september kommer en helikopter lyfta av den gamla antennen på tv-masten i Sunne och därefter lyfta på en ny antenn. Som vi tidigare meddelat som genomför Teracom AB ett omfattande underhållsarbete på tv-masten i Sunne/Blåbärskullen. Under arbetets gång kommer antennen högst upp i masten att bytas med hjälp av helikopter.

Antennbyte på tv-masten i Sunne/Blåbärskullen

8/26/2016

Under tiden 31 augusti – 16 september genomför Teracom AB ett omfattande underhållsarbete på storstationen i Sunne/Blåbärskullen. Under arbetets gång kommer antennen högst upp i masten att bytas med hjälp av helikopter.

Omfattande frekvensförändringar runt Örnsköldsvik, Sundsvall och Sollefteå

8/25/2016

Nästa vecka genomför Teracom en mycket omfattande frekvensomläggning runtomkring Örnsköldsvik, Sundsvall och Sollefteå. Tisdagen den 30 augusti kommer det vara cirka 50 medarbetare från Teracom ute i fält, de kommer att arbeta i ett 50-tal stationer. Ett arbete som beräknas ta hela dagen.

 • 700
 • radio
 • tv i marknätet

Kaknästornet tänds upp för Pride 2016

7/25/2016

För att uppmärksamma Stockholm Pride 2015 tändes för första gången Kaknästornet förra året upp i regnbågens färger. I år mellan 25 till 31 juli kommer Kaknästornet återigen att lysa som en regnbåge under Prideveckan, en manifestation för öppenhet, tolerans och allas lika värde. Teracom och Boxer kommer att finnas på plats i Pride Park för att informera om vår verksamhet och vårt mångfaldsarbete.

Ny högmast ska byggas utanför Borås

6/28/2016

En ny högmast kommer att byggas på samma plats som Häglaredsmasten. För att garantera att boende runt omkring Borås ska kunna fortsatta ta del av FM-radio och tv via marknätet har Teracom AB påbörjat arbetet för att bygga en ny mast. Just nu pågår planeringen för fullt och målsättningen är att en ny mast ska vara på plats under första halvan av 2017.

 • radio
 • tv i marknätet
 • teracom

Com Hem köper Boxer TV-access AB

6/8/2016

Avtal har tecknats mellan Com Hem och Teracom Boxer Group om försäljning av koncernens svenska betal-TV-verksamhet - Boxer TV-Access AB. Köpet är villkorat av ett godkännande av regeringen samt av Konkurrensverket.

Omfattande frekvensändring för tv-sändningar i Lycksele, Storuman, Åsele och Bjurholm

5/27/2016

Den 31 maj är det dags för områdena runt omkring Lycksele, Storuman, Åsele och Bjurholm att genomföra frekvensförändringar för tv. Under arbetet mellan klockan 10 och 18 kan det vara störningar och uppehåll i tv-sändningarna.

 • 700
 • tv i marknätet
 • teracom

Ny mast ger fullgod tv-täckning i Boråsområdet

5/27/2016

Igår tog Teracom en ny 90-metersmast i drift och uppnår därmed fullgod hushållstäckning för fri-tv-kanalerna SVT, TV4 och TV6. Den nya masten når cirka 90 procent av Boxers kunder, tillsammans med omkringliggande master uppnås fullgod täckning. Dock kan vissa tittare behöva rikta om sin tv-antenn för att få mottagning.

 • borås
 • häglared
 • tv
 • radio
 • tv i marknätet
 • teracom

Teracom vidtar åtgärder för förhöjd säkerhet

5/19/2016

Teracom förser Sverige med TV, radio och kommunikationstjänster via drygt 600 master runt om i hela landet. Flera av masterna är också civila skyddsobjekt vilket kräver hög säkerhet. Det finns beredskap för exceptionella händelser såsom en saboterad mast. Teracoms ledning kommer med anledning av sabotaget mot Häglaredsmasten implementera ett utökat säkerhetspaket.

Underhållsarbete på stormasten Lockhyttan, Örebro

5/17/2016

På högmasten Lockhyttan utanför Örebro utförs i veckan två skilda planerade underhållsarbeten. Med anledning av detta kommer det att vara fler människor i rörelse kring Lockhyttan än vanligt. Arbetet beräknas pågå under två dagar.

 • mast
 • lockhyttan
 • teracom

Teracoms radio- och tv-mast i Borås/Dalsjöfors har rasat

5/16/2016

Natten mellan den 15 och 16 maj skedde ett haveri på Teracom ABs högmast i Borås/Dalsjöfors. Masten knäcktes vid ungefär 100 meters höjd och 200 meter rasade ner. Såvitt vi vet har ingen person skadats vid händelsen.

 • radio
 • tv i marknätet

Omfattande frekvensändring för tv-sändningar i Arjeplog, Arvidsjaur, Malå, Norsjö och Sorsele

5/12/2016

Den 17 maj är det dags för områdena runt omkring Arjeplog, Arvidsjaur, Malå, Norsjö och Sorsele att genomföra frekvensförändringar för tv. Under arbetet mellan klockan 10 och 18 kan det vara störningar och uppehåll i tv-sändningarna.

 • 700
 • tv i marknätet
 • teracom

MTG Radio väljer Teracom för utsändning av nya radiokanaler

5/2/2016

Det blir Teracom som sköter leveransen av de två MTG-ägda radiokanalerna Power Hit Radio och Star FM i Stockholm och Göteborg. Detta efter att MTG Radio tilldelats samtliga tre tillstånd som utlysts av Myndigheten för press, radio och tv.

 • radio
 • teracom

Omfattande frekvensändring för tv-sändningar i bland annat Luleå, Älvsbyn, Kalix och Överkalix

4/29/2016

Den 3 maj är det dags för områdena runt omkring Haparanda, Boden, Piteå, Luleå, Älvsbyn, Övertorneå, Kalix och Överkalix att genomföra frekvensförändringar för tv. Under arbetet mellan klockan 10 och 18 kan det vara störningar och uppehåll i tv-sändningarna.

 • 700
 • tv i marknätet

Antennbyte på tv-masten i Örnsköldsvik Ås

4/28/2016

Under tiden 3 maj – 9 juni kommer Teracom att genomföra ett omfattande underhållsarbete på sändarstationen Örnsköldsvik Ås. Arbetet består av att byta ut den ordinarie antennen som sitter högst upp i masten.

 • tv i marknätet
 • teracom

Frekvensförändringar för tv-sändningar i Gällivare/Jokkmokk-området

4/15/2016

​Teracom AB arbetar med en frekvensomläggning i marknätet för att frigöra 700 MHz-bandet. Arbetet kommer att pågå från mars 2016 till och med våren 2017 och innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet ska bytas. Under andra kvartalet 2016 inleds arbetet i norra Sverige, och 19 april är det dags för området runt omkring Gällivare samt runt Jokkmokk.

 • 700
 • tv i marknätet

Staglina av på TV-masten i Östersund/Brattåsen

4/12/2016

Idag vid 10.30-tiden pågick ett arbete med staglinorna på Teracoms mast i Östersund/Brattåsen. Under arbetet gick en staglina av och träffade masten. Ingen personal skadades och området runt masten är säkrat. Just nu pågår arbete för att se vilka skador som kan ha uppstått och vilka åtgärder som ska vidtas.

Nu startar arbetet med att frigöra 700 MHz-bandet

3/31/2016

​Nu påbörjar Teracom AB en frekvensomläggning i marknätet, för att frigöra 700 MHz-bandet och för att säkerställa att tittarna ska få samma utbud som idag. Arbetet kommer att pågå från mars 2016 till och med våren 2017 och innebär att frekvenser för tv-sändningarna i marknätet ska bytas. I slutändan betyder det en helt ny frekvensplan för hela landet.

 • 700
 • tv i marknätet
 • teracom

Kaknästornet släcks under Earth Hour

3/17/2016

På lördag deltar Teracom i Världsnaturfondens (WWF) Earth Hour och släcker ned ett av Stockholms mest kända landmärken Kaknästornet. Att ta ansvar för miljö och klimat är viktigt för Teracom som satt upp ett mål om att minska sina utsläpp av växthusgaser med tre procent årligen. Under 2015 minskade Teracoms utsläpp med 6,1 procent, jämfört med 2014 och räknat i CO2-ekvivalenter.

 • kaknästornet
 • radio
 • tv i marknätet
 • teracom

Pilotprojekt för energibesparing på Gävle Skogmur tv-station

3/9/2016

Teracom driver ett projekt kallat Pilotsite Energibesparing med målet att minska energianvändning och samtidigt minska beräknat CO2-utsläpp från Teracoms storstationer. Projektet ska utifrån de tekniska lösningar som testas, sammanställa en rapport som sedan kan ligga till grund för att utföra förbättringar på andra storstationer med samma förutsättningar.

 • radio
 • tv i marknätet
 • teracom

Com Hem flyttar till Kaknästornet

3/8/2016

Redan under 2015 påbörjades arbetet med att utöka kapaciteten och utrymmet för fler servrar och utrustning i Kaknästornet Arbetet är nu klart och Com Hem flyttar nu in delar av sin tekniska utrustning till Kaknästornet.

 • kaknästornet
 • teracom

Förbättrad FM-mottagning i Nynäshamn

2/23/2016

Från och med den 19 februari sänds Sveriges Radios programkanaler P1, P2, P3 och P4 från Vattentornet i Nynäshamn. I samband med flytten av sändarna har en rad förbättringsinsatser gjorts, bl a har effekten ökats och robustheten mot avbrott höjts.

 • radio
 • teracom

Från och med april 2016 blir Teracom AB kommunikationsoperatör (KO) i Överkalix

2/8/2016

Från och med april 2016 blir Teracom AB kommunikationsoperatör (KO) i Överkalix, en kommun i hjärtat av Norrbotten har ca 3 500 invånare, där ungefär 2 000 bor i centralorten Bränna. Fibernätet i Överkalix håller på att byggas ut för fullt och det planeras för framtida projekt tack vare landsbygdsprogrammet.

 • kommunikationsoperatör
 • teracom

Teracom skriver samarbetsavtal med Mobile Links Europe

2/4/2016

För tv-produktioner med hög driftsäkerhet används fiber och/eller satellit som överföringsmetod. Med Kaknästornet som knutpunkt så kan upp- och nedlänkstjänster levereras till fast anslutna och tillfälliga kunder. Tidigare erbjöds dessa tjänster direkt av Teracom men nu har ett samarbetsavtal tecknats mellan Tearcom och Mobile Links Europe AB för att förbättra för befintliga och blivande kunder.

 • kaknästornet

Välkommet beslut om ett framtida samhällsnät

12/22/2015

​I torsdags gav regeringen MSB uppdrag att utreda frågan om ett samhällsnät för säker och tillgänglig mobil, ip-baserad kommunikation för aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa samt försvar. Nu är det viktigt att vi inte missar chansen att avsätta en del av de kommersiella frekvenserna i det så kallade 700 MHz-bandet för att få ett bra och effektivt kommunikationsnät för samhällets bästa.

 • samhällsnät
 • teracom

Teracom tecknar FM-avtal med Sveriges Radio

12/17/2015

Teracom har efter en offentlig upphandling fått det fortsatta förtroendet att leverera ett landstäckande markbaserat nät för FM och RDS till Sveriges Radio.

 • radio
 • teracom

Ny FM-sändare och antenn på sändarstationen i Jönköping

12/9/2015

Natten till torsdag den 10 december, genomförs ett arbete med att installera en ny FM-sändare och antenn på sändarstationen Bondberget i Jönköping. I samband med arbetet ändras även polarisationen på den nya antennen. Det innebär att den nya antennen kommer att sända vertikalt istället för horisontellt.

 • radio
 • teracom

Nya FM-antennen i full drift på Brudaremossen Göteborg

12/2/2015

Från och med igår, måndag den 30 november, klockan 10 sänder den nya FM-antennen i Brudaremossen med full effekt. Det betyder att mottagningen i Göteborgsområdet ska fungera med fullgod funktionalitet igen.

 • radio
 • teracom

BBC World News, Al Jazeera och CNN visas fritt i marknätet

11/14/2015

Efter fredagskvällens hemska terrordåd i Paris så tar Boxer och Teracom bort krypteringen på BBC World News, Al Jazeera och CNN så att alla kunder hos Boxer och alla som tittar på TV i marknätet kan följa rapporteringen på kanalerna. BBC World News har kanalplats 27 AlJazeera har kanalplats 38 CNN har kanalplats 26

Teracom AB blir kommunikationsoperatör i Nykvarn

11/11/2015

​Från och med april 2016 blir Teracom AB kommunikationsoperatör (KO) i Nykvarns kommun. Teracom AB erbjuder drift- och kommunikationsoperatörstjänster till stadsnät och fastighetsägare samt radio- och Wifi-baserade lösningar där fiber inte är lönsam. Vi hjälper dig att leverera bredband till alla med stabila tjänster för både nytta och nöje. Nykvarn är Teracoms sjätte KO-kontrakt under 2015.

 • kommunikationsoperatör
 • teracom

Kaknästornet lyser rosa för att uppmärksamma kampen mot cancer

10/22/2015

Teracom AB är med och färgar Sverige rosa. Under perioden 23 – 30 oktober kommer Kaknästornet lysa rosa i höstmörkret. På detta sätt uppmärksammar Teracom AB kampen mot cancer i allmänhet och bröstcancer i synnerhet.

 • kaknästornet
 • teracom

Teracom inrättar Broadband Networks

10/16/2015

​Teracoms satsning på att bli kommunikationsoperatör (KO) har visat sig vara helt rätt, efterfrågan från marknaden på Teracoms tjänster inom KO-rollen är stort. Den första januari 2016 tar Teracom Telekom över uppdraget att kommersialisera KO-affären från bolagets strategiavdelning och erbjuda tjänster till stadsnät och fastighetsägare över hela Sverige.

 • kommunikationsoperatör
 • radio
 • teracom

Förbättringsarbete på FM-sändaren i Brudaremossen, Göteborg

9/11/2015

 • master
 • radio

Antennbyte på sändarstationen Uppsala Vedyxa

8/21/2015

 • master
 • tv i marknätet

Kaknästornet lyser i regnbågens färger under Stockholm Pride

7/23/2015

 • kaknästornet

Ny affärsområdeschef på Teracom Telekom

6/11/2015

Teracom tar över driften av Rakel

3/31/2015

 • teracom

Teracom breddar sin verksamhet till att bli kommunikationsoperatör

3/24/2015

 • teracom

Teracom och SES ASTRA utökar avtal kring teleportlösning

2/20/2015

Teracom, som distribuerar i radio och tv via marknätet i Sverige, förnyar och förlänger sitt samarbete med SES ASTRA, som ägs av den världsledande satellitoperatören SES.

 • magnus karlsson
 • håkan sjödin
 • teleport
 • ses astra
 • kaknästornet
 • teracom

World Radio Day

2/13/2015

Idag står radion i fokus över hela världen. Mediet, som varje dag lockar 7 av 10 svenskar till lyssning, uppmärksammas genom firandet av World Radio Day.

 • kaknästornet
 • radio
 • teracom