Nyheter 2015

Här hittar du de senaste nyheterna

Teracom tecknar avtal med Arbetsförmedlingen

Sedan Teracom började erbjuda Datacenter i sina anläggningar runt om i hela landet har intresset varit stort. Senaste samarbetet är med Arbetsförmedlingen

Einar Mattsson väljer Teracom för öppet fibernät till sina hyresgäster

Teracom blir kommunikationsoperatör för Stockholms största privata bostadsbolag, Einar Mattsson.

Ny högmast utanför Borås

För att garantera att boende runt omkring Borås ska kunna fortsätta ta del av FM-radio och tv via marknätet har Teracom påbörjat arbetet för att bygga en ny mast på samma plats som Häglaredsmasten.

Gripen mastklättare var ej i Teracoms master

Aftonbladet rapporterade på fredag eftermiddag (20 maj) att en man gripits efter att ha klättrat i en mast i Nacka. Teracom vill förtydliga att detta inte skett vid våra master i Nacka.

Frekvensändringar för marksänd tv i Lycksele, Storuman, Åsele och Bjurholm

Tisdagen den 31 maj genomförs förändringar i det marksända tv-nätet. Förändringarna berör dig som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna i området, bl a Lycksele och Storuman.

Senaste frågor & svar om masthaveri i Borås/Delsjöfors

Här kan du läsa frågor och svar om vad som har hänt angående masthaveriet i Borås.

Status radio- och tv-sändningar i Borås med omnejd

Status nu för radio- och tv-sändningar i Borås med omnejd efter masthaveriet. Vilka sändningar fungerar? Vad funkar för vem och vad funkar inte för vem? Läs mer om vad som händer nu.

Fortsatt problem för radio och tv i Borås med omnejd

All marksänd radio och tv, både fri-tv-kanaler och hela Boxers utbud, ligger nere. Det gäller tittare/lyssnare som tar sina sändningar från masterna Borås/Dalsjöfors, Borås/Sjöbo, Fritsla, Kinnaströ...

Ny portal för tv-tittare och radiolyssnare

En ny portal för radio och tv-mottagning har lanserats. Här hittar du aktuell driftstatus, kan söka efter radiofrekvenser och tv-mast för bäst mottagning.

Com Hem flyttar till Kaknästornet

Under 2015 påbörjades arbetet med att utöka kapaciteten och utrymmet för fler servrar och utrustning i Kaknästornet. Arbetet är nu klart och Com Hem flyttar nu in delar av sin utrustning till Kaknäs.

Teracom blir kommunikationsoperatör i Överkalix

Från och med april 2016 blir Teracom AB kommunikationsoperatör (KO) i Överkalix

Teracom skriver samarbetsavtal med Mobile Links Europe

Med Kaknästornet som knutpunkt så kan upp- och nedlänkstjänster levereras både till fast anslutna och tillfälliga kunder. Perfekt för produktioner där man eftersträvar hög driftsäkerhet.

Välkommet beslut om ett framtida samhällsnät

Regeringen har fattat beslut om att låta Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap utreda frågan om ett samhällsnät för säker och tillgänglig mobil, ip-baserad kommunikation.

Teracom blir kommunikationsoperatör i Nykvarn

Från och med april 2016 blir Teracom kommunikationsoperatör (KO) i Nykvarns kommun.