Här hittar du de senaste nyheterna

Teracom deltar i försvarsövningen Aurora 17

Torsdagen den 21 september klockan 06:51 ringer pressjourtelefonen: ”Detta är övning Aurora 2017. Det här är från Network operation center. Masten i Vedyxa utanför Uppsala har brutits av. Avbrott för ...

Delårsrapport Q2 2017

Vi ser tillbaka på andra kvartalet med positiva besked om de fortsatta planerna för ett nytt samhällsnät, men med något sämre ekonomiskt utfall än vad vi hade hoppats på.

Teracom tecknar avtal med Internet of Things Sweden AB

Teracom AB blir mast- och siteleverantör till Internet of Things Sweden AB (IoT SWEDEN AB).

Födelsedagskalas för Kaknästornet!

I år fyller Kaknästornet 50. Tornet, som invigdes av Olof Palme 1967, har sedan dess varit ett av Stockholms mest kända landmärken och samtidigt utgjort en grundbult i de svenska radio- och tv-utsändn...

Stadsnätet Kramfors Mediateknik AB och Teracom i samarbete kring uppmärksammad teknik för bredbandsutbyggnad i Kramfors kommun

Kramfors Mediateknik AB påbörjar ett större samarbete med Teracom kring ny teknik för luftburet bredband, Air2fibre, med målet att leverera bredband till ett större antal hushåll i Kramfors.

Kaknästornet fyller 50 år

I år fyller Kaknästornet 50. Tornet, som invigdes av Olof Palme 1967, har sedan dess varit ett av Stockholms mest kända landmärken och samtidigt utgjort en grundbult i de svenska radio- och tv-utsändn...

Teracom tecknar samarbetsavtal med 24 Solutions

Teracom och 24 Solutions har tecknat ett flerårigt avtal om inplacering i Teracoms datacenter i Kaknästornet och inleder ett samarbete för att kunna erbjuda tjänster till nya kundsegment.

Måndagen den 27 mars genomförs förändringar i det marksända tv-nätet.

Air2Fibre - fast bredband via luften

Skärgårdsradion intervjuar Jan Markgren, CTO Broadband Networks, om vad Air2Fibre är och hur det fungerar.

Teracom tecknar avtal med Arbetsförmedlingen

Sedan Teracom började erbjuda Datacenter i sina anläggningar runt om i hela landet har intresset varit stort. Senaste samarbetet är med Arbetsförmedlingen

Einar Mattsson väljer Teracom för öppet fibernät till sina hyresgäster

Teracom blir kommunikationsoperatör för Stockholms största privata bostadsbolag, Einar Mattsson.

Ny högmast utanför Borås

För att garantera att boende runt omkring Borås ska kunna fortsätta ta del av FM-radio och tv via marknätet har Teracom påbörjat arbetet för att bygga en ny mast på samma plats som Häglaredsmasten.

Gripen mastklättare var ej i Teracoms master

Aftonbladet rapporterade på fredag eftermiddag (20 maj) att en man gripits efter att ha klättrat i en mast i Nacka. Teracom vill förtydliga att detta inte skett vid våra master i Nacka.

Frekvensändringar för marksänd tv i Lycksele, Storuman, Åsele och Bjurholm

Tisdagen den 31 maj genomförs förändringar i det marksända tv-nätet. Förändringarna berör dig som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna i området, bl a Lycksele och Storuman.

Senaste frågor & svar om masthaveri i Borås/Delsjöfors

Här kan du läsa frågor och svar om vad som har hänt angående masthaveriet i Borås.

Status radio- och tv-sändningar i Borås med omnejd

Status nu för radio- och tv-sändningar i Borås med omnejd efter masthaveriet. Vilka sändningar fungerar? Vad funkar för vem och vad funkar inte för vem? Läs mer om vad som händer nu.

Fortsatt problem för radio och tv i Borås med omnejd

All marksänd radio och tv, både fri-tv-kanaler och hela Boxers utbud, ligger nere. Det gäller tittare/lyssnare som tar sina sändningar från masterna Borås/Dalsjöfors, Borås/Sjöbo, Fritsla, Kinnaströ...

Ny portal för tv-tittare och radiolyssnare

En ny portal för radio och tv-mottagning har lanserats. Här hittar du aktuell driftstatus, kan söka efter radiofrekvenser och tv-mast för bäst mottagning.

Com Hem flyttar till Kaknästornet

Under 2015 påbörjades arbetet med att utöka kapaciteten och utrymmet för fler servrar och utrustning i Kaknästornet. Arbetet är nu klart och Com Hem flyttar nu in delar av sin utrustning till Kaknäs.

Teracom blir kommunikationsoperatör i Överkalix

Från och med april 2016 blir Teracom AB kommunikationsoperatör (KO) i Överkalix

Teracom skriver samarbetsavtal med Mobile Links Europe

Med Kaknästornet som knutpunkt så kan upp- och nedlänkstjänster levereras både till fast anslutna och tillfälliga kunder. Perfekt för produktioner där man eftersträvar hög driftsäkerhet.

Välkommet beslut om ett framtida samhällsnät

Regeringen har fattat beslut om att låta Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap utreda frågan om ett samhällsnät för säker och tillgänglig mobil, ip-baserad kommunikation.

Teracom blir kommunikationsoperatör i Nykvarn

Från och med april 2016 blir Teracom kommunikationsoperatör (KO) i Nykvarns kommun.